När ska man köpa en aktie och när ska man sälja en aktie?

För investerare kan det vara en rolig och givande aktivitet att leta efter en aktie att köpa. Det kan också vara ganska lukrativt om du köper en aktie som stiger i pris. Men när ska du egentligen börja köpa aktier? Här är fem tips som hjälper dig att identifiera när du bör köpa aktier så att du har goda chanser att tjäna pengar på dem.

När en aktie är till salu

När det gäller köp är konsumenterna alltid ute efter ett fynd. Black Friday, Cyber Monday och julen är utmärkta exempel på att låga priser leder till en omättlig efterfrågan på produkter. Av någon anledning är investerare dock inte lika entusiastiska när aktier säljs. På aktiemarknaden är det flockinstinkten som gäller och investerare tenderar att undvika aktier när kurserna är låga.

När den är undervärderad

Det behövs mycket information för att fastställa ett riktprisintervall, t.ex. om en aktie är undervärderad. Ett av de bästa sätten att avgöra graden av över- eller undervärdering är att bedöma ett företags framtida tillväxt- och vinstutsikter.

När du ska hålla aktien tålmodigt

Om du har gjort din hemläxa, identifierat aktiens prismål och beräknat om den är undervärderad, ska du inte anta att aktien du köpt omedelbart kommer att öka i värde. Ha tålamod. Det kan ta tid innan en aktie når sitt verkliga värde. Analytiker som förutspår kurserna för nästa månad eller till och med nästa kvartal utgår helt enkelt från att aktierna kommer att stiga snabbt.

Den legendariske aktieutövaren Peter Lynch råder investerare att köpa det de känner till, till exempel sin favoritbutik i det lokala köpcentret. 1 Andra kan lära sig mer om ett företag genom att läsa om det på internet eller genom att prata med andra investerare.