Varför Investera I Ädelmetaller

Ädelmetaller har under ett årtusende erkänts som en riktig förmögenhet. Ursprungligen var guld- och silvermynt en form av valuta. Nu anses både guld och silver på grund av sin sällsynthet vara för dyra för att vara moderna valutor, men ädelmetaller fortsätter att vara attraktiva som en grundläggande förmögenhetsreserv och betraktas av investerare över hela världen som en viktig skyddsåtgärd mot ekonomiska katastrofer.

I en samordnad insats under det senaste decenniet har centralbankerna tillsammans med statskassorna tryckt pengar samtidigt som regeringarna har skapat okontrollerbara mängder skulder och ofinansierade åtaganden (pensioner, välfärd, statliga program och nu Covid 19 stöd och ekonomisk stimulans) utan några tydliga riktlinjer för återbetalning. Detta har lett till att allvarliga tillgångsbubblor har manifesterats över hela spektrumet av vanliga tillgångsklasser. Vad händer när allt detta tar slut och aktiemarknader, fastigheter, valutor och statsskulder devalveras avsevärt. Var placerar investerarna sitt kapital för att bevara sin förmögenhet och hålla den säker under till exempel en pågående monetär devalvering?

Du hittar många fler leverantörer och affärsmöjligheter under den här länken: ädelmetaller aktier

Under samma tidsperiod har de globala centralbankerna varit ute på en nettoköpsrunda av fysiska guld i aldrig tidigare skådade proportioner, sedan 2010 och för varje enskilt år fram till 2020. Detta har varit den största guldköpsverksamhet som någonsin skådats i modern historia och 2019 omklassificerade Bank of International Settlements (BIS) guldet som en Tier 1-tillgång inom det globala finansiella systemet.  

Ädelmetaller har gång på gång visat sig vara ett extremt kraftfullt och effektivt skydd mot ekonomiska katastrofer. Guld har inget motpartsansvar och som tillgång kan det innehas av en individ som är skuldfri, transparent prissatt på globala börser och mycket likvid. Ädelmetaller kan, till skillnad från andra investeringstyper, bytas snabbt och enkelt säljas om en investerare behöver kontanter.

Auctus Metal Portfolios team har under många år insett möjligheten att investera i ädelmetaller både som ett sätt att försäkra sig i tider av ekonomisk oro och som ett sätt att uppnå en betydande ekonomisk avkastning, särskilt från en diversifierad och aktivt förvaltad portfölj. Nyckeln ligger i både diversifiering och aktiv förvaltning av din portfölj av ädelmetaller, för att säkerställa en större viktning i specifika ädelmetaller vid olika tidpunkter i den ekonomiska cykeln. Guld är nu pengar och ger portföljerna det hårda, konkreta, säkra och okorrelerade tillgångsskyddet i tider av ekonomisk depression. Guld ger också investerare en stabil förmögenhet i tider då valutor inte längre uppfattas som värdefulla. Silver, som har både investeringar och mångsidiga industriella tillämpningar, upplever ofta en förstärkningseffekt när det innehas i olika proportioner tillsammans med guld.

Metallerna i PGM-gruppen får en stor del av sitt värde genom att de ingår i ett antal långtgående initiativ i samband med den globala uppvärmningen. Platina, palladium och rhodium har industriella tillämpningar, särskilt inom bilindustrin och på senare tid inom utvecklingen av vätgasbränsleceller. Dessa mindre flytande och mindre välkända ädelmetaller anses nu vara avgörande för att bidra till en ren miljö eftersom deras egenskaper bidrar till att minska föroreningarna (särskilt i katalysatorer) och kommer därför att fortsätta att vara mycket efterfrågade i takt med att strängare miljöbestämmelser fortsätter att införas globalt. När dessa specifika ädelmetaller kombineras och förvaltas aktivt i en diversifierad portfölj kan investerare dra nytta av robusta portföljer som är heltäckande och ger en konsekvent överlägsen avkastning.